Категория проекти

Реклама


От къде да започнете при строителството на къща или вила?
Share

От къде да започнете при строителството на къща или вила?


Най-напред, независимо дали ще решите да закупите готов проект или да възложите изработката на нов проект и независимо на кого и дори още преди да се обърнете към проектанти на Вас ще Ви е необходима (1) скица с виза за проектиране. Тази скица представлява извадка от действащ подробен устройствен план и ще я получите срещу копие от акта за собственост от общината, където се намира имотът. По наредба срокът за издаване на такава скица с виза е 14 дни, а срокът на валидност е 6 месеца/.

След като имате скица с виза, с нея можете да сключите (2) договор за присъединяване към електроразпределителната, и (3) договор за присъединяване към водоснабдителната и канализационната мрежи. Тези договори се сключват, съответно, с местното електроразпределително дружество и с местното ВиК дружество. За оформяне на Предварителен договор за присъединяване към електрическата мрежа ще е трябва да заявите каква електрическа мощност не е необходима за захранване на обекта. За еднофамилна сграда по принцип ще са нужни 15 КW.

Едва след като имате тези 3 документа (скица с виза за проектиране и предварителни договори за присъединяване към електроразпределителната, водоснабдителната и канализационната мрежи) има смисъл да се обърнете към проектанти или да потърсите  готов проект ( вижте нашите готови предложения за готови проекти). Имайте предвид, че набавянето на тези документи обикновено отнема един или два месеца.

 

Необходими документи за започване на строителство - стъпка по стъпка


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.