От къде да започнете при строителството на къща или вила?
Share

От къде да започнете при строителството на къща или вила?


Най-напред, независимо дали ще решите да закупите готов проект или да възложите изработката на нов проект и независимо на кого и дори още преди да се обърнете към проектанти на Вас ще Ви е необходима (1) скица с виза за проектиране. Тази скица представлява извадка от действащ подробен устройствен план и ще я получите срещу копие от акта за собственост от общината, където се намира имотът. По наредба срокът за издаване на такава скица с виза е 14 дни, а срокът на валидност е 6 месеца/.

 

След като имате скица с виза, с нея можете да сключите (2) договор за присъединяване към електроразпределителната, и (3) договор за присъединяване към водоснабдителната и канализационната мрежи. Тези договори се сключват, съответно, с местното електроразпределително дружество и с местното ВиК дружество. За оформяне на Предварителен договор за присъединяване към електрическата мрежа ще е трябва да заявите каква електрическа мощност не е необходима за захранване на обекта. За еднофамилна сграда по принцип ще са нужни 15 КW.

Едва след като имате тези 3 документа (скица с виза за проектиране и предварителни договори за присъединяване към електроразпределителната, водоснабдителната и канализационната мрежи) има смисъл да се обърнете към проектанти или да потърсите  готов проект ( вижте нашите готови предложения за готови проекти). Имайте предвид, че набавянето на тези документи обикновено отнема един или два месеца.


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.