Категория проекти

Реклама


Еко къщи

Еко къщи

Share

Еко домовете стават все по-модерни и широко разпространени. Не си мислете обаче, че става въпрос за колибките по дърветата. Еко къщите са съвсем като истинските, а дори и по-добри. Разликата е в това, че са направени изцяло от естествени материали.

В тях няма бетон и железа, а освен всичко друго разходът на енергия е сведен до минимум. Материалите, от които са направени еко къщите, позволяват разнообразен дизайн. Повечето от тях са ефектни и с нестандартен дизайн.

Освен всички преимущества, ако решите да си построите „зелена къща”, тя ще е завършена в рамките на 3-4 месеца. Може би си мислите, че ще трябва да бръкнете по-надълбоко в джобовете си, за да се сдобиете с такава къща. Истината е, че цената на еко-конструкциите е точно толкова, колкото на един апартамент с аналогична квадратура.

Интересен е фактът, че учените са доказали, че животът в еко домовете, освен всичко друго, е и по-здравословен. На някои места дори се строят цели еко селища. Там хората отиват, за да отдъхнат от бетонните стени на апартаментите си. Статистиките сочат, че 10-дневен престой в еко къща е достатъчен за достигане на траен енергиен баланс в човешкия организъм.

Така чрез изграждането на един такъв екологичен дом намаляваме разходите си, спасяваме собственото си здраве и това на планетата. Може би в бъдещето ще живеем еко живот с еко квартали и еко къщи. Крайно време е да достигнем онзи връх в модернизацията на света, когато няма да черпим ресурси от Земята, а ще ги възобновяваме.

Ако искаме нашите деца да имат бъдеще, трябва да започнем да им го осигуряваме от днес, а еко къщите са една крачка напред.

За fortisimo.eu – Траян Косев


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.