Категория проекти

Реклама


Япония откри най-голямата си офшорна слънчева електроцентрала

Япония откри най-голямата си офшорна слънчева електроцентрала

Share

 

 

 

Kyocera Corporation официално „преряза лентата" на електроцентралата на 4 ноември.

Чиста енергия, генерирана от 70-мегаватовата мега слънчева електроцентрала Кагошима Нанацужиба, ще бъде подавана към националната електропреносна мрежа чрез местна компания за комунални услуги, съобщи GreenTech.

Kyocera си партнира с шест други компании за разработване на слънчевата електроцентрала, която се намира в префектура Кагошима. Компанията се надява, че това най-ново офшорно начинание ще създаде прецедент за създаването на една по-чиста Япония, особено в светлината на бедствието във Фукушима през март 2011. Слънчевата инсталация е изградена отчасти и с тази цел - да вдъхновява и насърчава Япония да премине към повече възобновяеми енергийни източници.

Соларната електроцентрала стана възможна отчасти заради ревизираните преференциални изкупни тарифи в Япония, които бяха преструктурирани през юли 2012 г. с цел насърчаване на слънчевата енергия. Коригираният план за преференциални цени изисква местните комунални дружества да изкупуват 100 процента от енергията, произведена от слънчевите електроцентрали, които произвеждат повече от 10 KW.

Като знаков проект за новата преференциална тарифа, офшорната соларна електроцентрала плава върху водна платформа, без да пречи на наземните и водите маршрути. Местните хора, студенти и туристи са добре дошли да се полюбуват на панорамен изглед към съоръжението с неговите 290 000 соларни панела от кръгла стая за наблюдение. На дисплей се показва образователна информация за инсталацията.

автор:citybuild.bg


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.