Категория проекти

Реклама


Енергийна ефективност

Система Multipor – топлоизолация без компромиси

Изборът на нов дом най-често е дългосрочна инвестиция, свързана с много компромиси, лишения, колебания и средства. Почти веднага възниква въпросът трябва ли ни допълнителна топлоизолация на дома, каква да бъде тя, така че да се намалят възможно най-много разходите за отопление и охлаждане, но в същото време да създава здравословен микроклимат в помещенията, да бъде сигурна и дълготрайна.

продължава>
 

Фасадна топлоизолационна система Multipor – екологично и сигурно решение

 

Постоянното нарастване на разходите за отопление и охлаждане принуждават собствениците на стари жилища да поставят допълнителна изолация на своите домове. В същото време новопостроените сгради са длъжни да отговарят на все по-стриктните и повишаващи се изисквания за енергийна ефективност. Новата комбинирана топлоизолационна система Multipor на минерална основа предлага най-доброто решение и в двата случая.

продължава>
 

Япония откри най-голямата си офшорна слънчева електроцентрала

 

 

 

Kyocera Corporation официално „преряза лентата" на електроцентралата на 4 ноември.

Чиста енергия, генерирана от 70-мегаватовата мега слънчева електроцентрала Кагошима Нанацужиба, ще бъде подавана към националната електропреносна мрежа чрез местна компания за комунални услуги, съобщи GreenTech.

Kyocera си партнира с шест други компании за разработване на слънчевата електроцентрала, която се намира в префектура Кагошима. Компанията се надява, че това най-ново офшорно начинание ще създаде прецедент за създаването на една по-чиста Япония, особено в светлината на бедствието във Фукушима през март 2011. Слънчевата инсталация е изградена отчасти и с тази цел - да вдъхновява и насърчава Япония да премине към повече възобновяеми енергийни източници.

продължава>
 

Израел ще започне строеж на 121 мегавата соларна централа

Тя ще бъде разположена в пустинята Неджев, а когато бъде напълно завършена през 2016 г., ще бъде способна да захрани с електричество 40 000 домакинства.

От години насам Израел е лидер в соларната енергия. Благословената с изобилно слънце страната ще започне в началото на следващата година конструкцията на 121 мегавата соларна енергоцентрала, която ще помогне на Израел да достигне до целта 10% от нужната енергията да идва от възстановяеми източници през 2020 г., съобщи Credo Bonum.

продължава>
 

Блок 63 в София получава около 1000 лв. на месец от соларната си централа

Сградата в жк. "Христо Смирненски" е на 14 етажа, с два входа и 117 имота. 120 поликристални модула произвеждат електричество от юни.

Цялата мощност е 28 киловата и 200 вата. Електроенергията е напълно достатъчна, дори остава нещо отгоре, за допълнителни разходи. През първите няколко години поддръжката на съоръжението е близка до нулата. А освен че се използва едно иначе празно пространство, покривът е предпазен от директната слънчева светлина.

продължава>
 

Детска градина в Габрово отваря врати за Дните на пасивната къща

За прояви, с които България ще се включи в международното събитие, разказа Драгомир Цанев, мениджър проекти в ЕнЕфект.

В рамките на Международните дни на пасивната къща от 8-ми до 10-ти ноември вратите на стотици пасивни сгради по света ще бъдат отворени за посетители. У нас събитието ще бъде отбелязано с конференция и посещение на първата публична сграда, проектирана и изпълнена в „пасивен" стандарт - детска градина „Слънце" в Габрово. Форумът ще се проведе на 8 ноември (петък) от 10.00 часа в Ритуалната зала на общината.

продължава>
 

Пасивна къща в Свети Митър, Лозен

Построяването на семейната къща е поредния успех на Студио АРХЕ - не само като автор на проекта, но и като проект мениджър през целия период на строителството.

Проектът е за екологична пасивна къща, естествено сливаща се с околната природна среда, в която е проектирана - подножието на Лозенска планина, в с. Лозен, на 15 км от София.

продължава>
 

Академия за пасивни къщи строят до Пловдив

Проектът получи сертификат от Passivhaus Institut - Darmstadt

Първата академия за пасивни къщи ще бъде построена само на няколко километра от Пловдив, в с. Марково. Зад амбициозният проект стоят строителни инженери от Мюнхен и Пловдив, които вече са сертифицирали проекта си по стандарта на Passiv Haus Institut Darmstadt. За строителството се търси финансиране от немски фонд. 

продължава>
 

СГРАДИ БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

Технология за отопление на санирани панелни блокове само от слънцето ще представи Институтът за нулево енергийни сгради.

Това ще стане по време на Дните на зелената енергия, които ще се проведат от 2 до 4 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Академията за пасивни къщи ще презентира архитектурни методи за проектиране на такъв тип жилища.

продължава>
 

Топ 6 заблуди за топлоизолирането

Все по-често хората са несигурни и изтъкват аргументи, които не са професионално защитени

Напоследък все по-често хората са несигурни по отношение на топлоизолирането и изтъкват аргументи, които не са професионално защитени. Тук ще се опитаме да разбием водещите 6 мита за топлоизолациите. Важно е да се знаят и аргументите към тях.

„Топлоизолирането е опасно за здравето, предизвиква заболявания, скъпо e и в крайна сметка не води до обещаното спестяване на енергия.“

продължава>
 

Енергийно обследване на жилища – Blower door & IR Термография

Зимата наближава и е време да започнем с подготовка на жилището си за по-агресивните метеорологични условия на този сезон. Нарастването на цените на енергоносителите предполага използването на по-малко енергия за отопление и максималната оптимизация в дома ни. Хексагон-Билд предлага високо-технологични методи за диагностика на жилища и сгради и определяне на най-наложителните енергоефективни мерки за всеки конкретен случай.

продължава>
 

10 причини защо да изберете котли на пелети за къщи

Ежегодният избор на начин за отопление през зимния сезон е основен проблем при повечето домакинства, а възможността за сравнение между различните начини и условия са изключително важни при вземането на правилното решение за отопление у дома и удовлетвореността, както по време на отоплителния сезон, така и след него. В търсене на евтин и най-ефективен начин за отопление няма как да пропуснете отоплението на пелети, което е едно от най-често предпочитаните в последните години поради много причини.

продължава>
 

Еко къщи

Еко домовете стават все по-модерни и широко разпространени. Не си мислете обаче, че става въпрос за колибките по дърветата. Еко къщите са съвсем като истинските, а дори и по-добри. Разликата е в това, че са направени изцяло от естествени материали.

В тях няма бетон и железа, а освен всичко друго разходът на енергия е сведен до минимум. Материалите, от които са направени еко къщите, позволяват разнообразен дизайн. Повечето от тях са ефектни и с нестандартен дизайн.

продължава>
 

Слъчева инсталация - колектори

Фамилна слънчева инсталация за топла вода В непрекъснато усъвършенстване през последните 20 години слънчевите технологии вече достигат краен етап на развитие.

продължава>
 

Построиха първата пасивна къща в България

Първата пасивна къща в България е вече факт. Изградена от фирма Мегамат ООД и се намира близо до центъра на морската столица на България – Варна. Характерно за този тип сгради е, че те се отопляват и охлаждат сами и са с минимален разход на електроенергия.

продължава>
 

Слънчева инсталация - колектори

Фамилна слънчева инсталация за топла вода В непрекъснато усъвършенстване през последните 20 години слънчевите технологии вече достигат краен етап на развитие.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.