Категория проекти

Реклама


Енергийна ефективност

Детска градина в Габрово отваря врати за Дните на пасивната къща

За прояви, с които България ще се включи в международното събитие, разказа Драгомир Цанев, мениджър проекти в ЕнЕфект.

В рамките на Международните дни на пасивната къща от 8-ми до 10-ти ноември вратите на стотици пасивни сгради по света ще бъдат отворени за посетители. У нас събитието ще бъде отбелязано с конференция и посещение на първата публична сграда, проектирана и изпълнена в „пасивен" стандарт - детска градина „Слънце" в Габрово. Форумът ще се проведе на 8 ноември (петък) от 10.00 часа в Ритуалната зала на общината.

продължава>
 

Пасивна къща в Свети Митър, Лозен

Построяването на семейната къща е поредния успех на Студио АРХЕ - не само като автор на проекта, но и като проект мениджър през целия период на строителството.

Проектът е за екологична пасивна къща, естествено сливаща се с околната природна среда, в която е проектирана - подножието на Лозенска планина, в с. Лозен, на 15 км от София.

продължава>
 

Академия за пасивни къщи строят до Пловдив

Проектът получи сертификат от Passivhaus Institut - Darmstadt

Първата академия за пасивни къщи ще бъде построена само на няколко километра от Пловдив, в с. Марково. Зад амбициозният проект стоят строителни инженери от Мюнхен и Пловдив, които вече са сертифицирали проекта си по стандарта на Passiv Haus Institut Darmstadt. За строителството се търси финансиране от немски фонд. 

продължава>
 

СГРАДИ БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

Технология за отопление на санирани панелни блокове само от слънцето ще представи Институтът за нулево енергийни сгради.

Това ще стане по време на Дните на зелената енергия, които ще се проведат от 2 до 4 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Академията за пасивни къщи ще презентира архитектурни методи за проектиране на такъв тип жилища.

продължава>
 

Топ 6 заблуди за топлоизолирането

Все по-често хората са несигурни и изтъкват аргументи, които не са професионално защитени

Напоследък все по-често хората са несигурни по отношение на топлоизолирането и изтъкват аргументи, които не са професионално защитени. Тук ще се опитаме да разбием водещите 6 мита за топлоизолациите. Важно е да се знаят и аргументите към тях.

„Топлоизолирането е опасно за здравето, предизвиква заболявания, скъпо e и в крайна сметка не води до обещаното спестяване на енергия.“

продължава>
 

Енергийно обследване на жилища – Blower door & IR Термография

Зимата наближава и е време да започнем с подготовка на жилището си за по-агресивните метеорологични условия на този сезон. Нарастването на цените на енергоносителите предполага използването на по-малко енергия за отопление и максималната оптимизация в дома ни. Хексагон-Билд предлага високо-технологични методи за диагностика на жилища и сгради и определяне на най-наложителните енергоефективни мерки за всеки конкретен случай.

продължава>
 

10 причини защо да изберете котли на пелети за къщи

Ежегодният избор на начин за отопление през зимния сезон е основен проблем при повечето домакинства, а възможността за сравнение между различните начини и условия са изключително важни при вземането на правилното решение за отопление у дома и удовлетвореността, както по време на отоплителния сезон, така и след него. В търсене на евтин и най-ефективен начин за отопление няма как да пропуснете отоплението на пелети, което е едно от най-често предпочитаните в последните години поради много причини.

продължава>
 

Еко къщи

Еко домовете стават все по-модерни и широко разпространени. Не си мислете обаче, че става въпрос за колибките по дърветата. Еко къщите са съвсем като истинските, а дори и по-добри. Разликата е в това, че са направени изцяло от естествени материали.

В тях няма бетон и железа, а освен всичко друго разходът на енергия е сведен до минимум. Материалите, от които са направени еко къщите, позволяват разнообразен дизайн. Повечето от тях са ефектни и с нестандартен дизайн.

продължава>
 

Слъчева инсталация - колектори

Фамилна слънчева инсталация за топла вода В непрекъснато усъвършенстване през последните 20 години слънчевите технологии вече достигат краен етап на развитие.

продължава>
 

Построиха първата пасивна къща в България

Първата пасивна къща в България е вече факт. Изградена от фирма Мегамат ООД и се намира близо до центъра на морската столица на България – Варна. Характерно за този тип сгради е, че те се отопляват и охлаждат сами и са с минимален разход на електроенергия.

продължава>
 

Слънчева инсталация - колектори

Фамилна слънчева инсталация за топла вода В непрекъснато усъвършенстване през последните 20 години слънчевите технологии вече достигат краен етап на развитие.

продължава>
 

Пасивната Къща – правилната инвестиция за нашия дом.

Стандартът за „Пасивната Къща” се заражда преди повече от 20 години, като в последните години сме свидетели на бурното и развитие в страни като Германия, Австрия и редица други.

продължава>
 

Къщата “Енерджи плюс” Енергоспестяващият живот е възможен.

Футуристична сграда с технология Bosch - Пример за живот в синхрон с устойчивото развитие.

продължава>
 

Проект пасивна къща с.Марково, Пловдив

Проектът в с. Марково е замислен като пилотен и има за цел да покаже модел на пасивна къща у нас.

продължава>
 

Повишаване на енергийната ефективност на сградите

С построяването на една сграда ние вземаме решение за цял живот - точно затова човек не трябва да прави компромиси. Изборът на строителни материали засяга общите разходи за изграждане на нашия дом и е от решаващо значение за качеството на дома, но разходите за сградата не спират със завършването й. Във времена на стремеж към намаляване на разходите и запазване на природните ресурси въпросът, който все повече си поставят хората, е как строителните материали и технологии отговарят на бъдещите им потребности за намаляване разходите по експлоатацията и поддържането на жилището.

продължава>
 

Нискоенергийна къща

Нискоенергийната къща е привлекателна възможност главно поради две причини: по-евтино и по-чисто за околната среда отопление. Използваната в сградите енергия е сред факторите, увеличаващи замърсяването на околната среда. Наличните данни за САЩ дават представа за това. 35% от изразходваната от населението енергия в САЩ отива за отопление или охлаждане на сградите.

 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 2 от 3
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.