Категория проекти

Реклама


Енергийна ефективност

Нискоенергийна къща в полите на Стара планина

 

 

 

Проектът на арх. Кунчо Цилков е една от трите български номинации за конкурса на Wienerberger Brick Awards 2016г.

 

Парцелът е разположен в южната част на Карлово на една от основните исторически улици на града непосредствено до „Площад-паметник Васил Левски". Всички околни сгради са с ниско застрояване с преобладаващо скатни покриви и строени в различни периоди от време. На север се намира Стара планина, а на юг има панорамен изглед към Карловската котловина.

продължава>
 

Пасивна къща? Не благодаря!

Липсва доверие в проектанти, строители и в твърдението че инвестицията води до по-нисък разход на енергия.

 

Между  6 и 9 % по-скъпо е инвестицията в пасивна къща в сравнение с това да построиш стандартна, изчисляват архитекти. Но българинът си остана скептичен относно инвестицията, а многобройните презентации и лекции по темата така и не го убедиха да строи „пасивно”. От началото на 2012 г. няколко местни фирми дадоха заявки, че ще строят пасивни къщи. С днешна дата обаче в Пловдив няма реализация. Защо?

продължава>
 

Геотермална енергия отоплява прозрачна резиденция в Колорадо

 

Wildcat Ridge Residence има невероятни гледки към Аспен. Проектирана е от Voorsanger Architects и се намира на 2760 метра надморска височина.

продължава>
 

Красиви и практични соларни керемиди

 Те са иновативни и добавят естетика към една полезна функция.

продължава>
 

"Винербергер" стартира български пилотен проект за енергийно ефективна керамична къща по концепцията е4

 

 

 

В синхрон със стратегията "Европа 2020" "Винербергер" разработи достъпен модел за енергийно ефективно жилищно строителство – концепцията е4. Това е т.нар.  керамична къща, която е съчетание на висока енергийна ефективност, рационално използване на природните ресурси и минимални СО2 емисии, достъпни експлоатационни разходи през целия жизнен цикъл на сградата, както и гарантирано добър комфорт на обитаване . В основата на концепцията е4 са керамичните строителни продукти, 100% естествени строителни материали с висока дълготрайност и много добри строително-технически показатели, в комбинация с използване на енергия от ВЕИ.

продължава>
 

Умен слънчоглед в градината

 

 

 

Соларната система, която вече е и на българския пазар, се събужда преди вас, засичайки първия лъч от слънцето, и в същия миг започва да генерира енергия.

Идеята за „зелен ток" вълнува ума на всеки иноватор, изобретател, еколог, учен и всеки, отдаден на мечтата за бъдеще с по-благоприятна и независима среда на живот. Преобразуването на светлина в електроенергия, чрез умна, ефективна, иновативна, мощна, високотехнологична и портативна система, отнема само четири години на откривателите на Smartflower - от раждането на проекта, разработката до пускането му в експолатация.

продължава>
 

Новата цел на строителите: Къщи с нулеви разходи за енергия

Американски строители опитват да проектират жилища с нулево потребление за масовия пазар, но високите цени ограничават търсенето

продължава>
 

Санират първите блокове по проект с топлоизолация на "Теразид"

 

 

 

Фирмата е доставчик на топлоизолационните системи за саниранито по проекта "Енергийно обновяване на българските домове".

Съгласно направеното енергийно обследване на сградите, фасадната топлоизолация на бл. 17 в ж.к. „Захарна фабрика" и бл. 10 в кв. „Изток" ще бъде изпълнена съответно с 5 см и 8 см експандиран полистирол (EPS), лепило и шпакловка за топлоизолации, грунд и фасадна мазилка на "Теразид". Изпълнител на строително монтажните дейности по санирането на двете сгради е "Билдинг компани" ЕООД, а крайният срок за изпълнението е краят на юли.

продължава>
 

Нискоенергийни къщи от YTONG спестяват разходи за отопление и охлаждане

Уникалната за страната програма „Вашият дом” на КСЕЛА България е акцент на откритото вчера изложение „Стройко 2014“.

 

Най-новите технологични решения в бранша, обединени под мотото "За една по-хубава България", се представят на 42-рото издание на СТРОЙКО 2000 - специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане. От вчера до 1 април в Националния дворец на културата - Конгресен център, над 250 български и чуждестранни фирми ще представят най-новите си технологии и продукти, създадени с амбицията за подобряване на околната среда и качеството на живота.

продължава>
 

Сбогом на енергото: Къща в Пловдив прави ток, топли и охлажда(ето как става)

От няколко годиникогенерационни инсталации, използващи  различни източници на енергия никнат като гъби в региона. С по-трудната задача - реализацията на проект за три-генерация се е заела пловдивска фирма.

Според законодателството на ЕС до 2020 г., с промяна на строителните норми на държавите членки всички новопостроени сгради, а след обновяване и всички съществуващи, трябва да отговарят на нови, по-високи стандарти за енергийна ефективност и да бъдат захранвани основно с възобновяеми енергийни източници. При реновирането на сградите собствениците им ще бъдат насърчавани да инсталират „интелигентни” уреди и системи, да подменят отоплителните, вентилационните и климатичните инсталации, както и тези за топла вода с по-високоефективни алтернативи, като термопомпи например.

продължава>
 

Система Multipor – топлоизолация без компромиси

Изборът на нов дом най-често е дългосрочна инвестиция, свързана с много компромиси, лишения, колебания и средства. Почти веднага възниква въпросът трябва ли ни допълнителна топлоизолация на дома, каква да бъде тя, така че да се намалят възможно най-много разходите за отопление и охлаждане, но в същото време да създава здравословен микроклимат в помещенията, да бъде сигурна и дълготрайна.

продължава>
 

Фасадна топлоизолационна система Multipor – екологично и сигурно решение

 

Постоянното нарастване на разходите за отопление и охлаждане принуждават собствениците на стари жилища да поставят допълнителна изолация на своите домове. В същото време новопостроените сгради са длъжни да отговарят на все по-стриктните и повишаващи се изисквания за енергийна ефективност. Новата комбинирана топлоизолационна система Multipor на минерална основа предлага най-доброто решение и в двата случая.

продължава>
 

Япония откри най-голямата си офшорна слънчева електроцентрала

 

 

 

Kyocera Corporation официално „преряза лентата" на електроцентралата на 4 ноември.

Чиста енергия, генерирана от 70-мегаватовата мега слънчева електроцентрала Кагошима Нанацужиба, ще бъде подавана към националната електропреносна мрежа чрез местна компания за комунални услуги, съобщи GreenTech.

Kyocera си партнира с шест други компании за разработване на слънчевата електроцентрала, която се намира в префектура Кагошима. Компанията се надява, че това най-ново офшорно начинание ще създаде прецедент за създаването на една по-чиста Япония, особено в светлината на бедствието във Фукушима през март 2011. Слънчевата инсталация е изградена отчасти и с тази цел - да вдъхновява и насърчава Япония да премине към повече възобновяеми енергийни източници.

продължава>
 

Израел ще започне строеж на 121 мегавата соларна централа

Тя ще бъде разположена в пустинята Неджев, а когато бъде напълно завършена през 2016 г., ще бъде способна да захрани с електричество 40 000 домакинства.

От години насам Израел е лидер в соларната енергия. Благословената с изобилно слънце страната ще започне в началото на следващата година конструкцията на 121 мегавата соларна енергоцентрала, която ще помогне на Израел да достигне до целта 10% от нужната енергията да идва от възстановяеми източници през 2020 г., съобщи Credo Bonum.

продължава>
 

Блок 63 в София получава около 1000 лв. на месец от соларната си централа

Сградата в жк. "Христо Смирненски" е на 14 етажа, с два входа и 117 имота. 120 поликристални модула произвеждат електричество от юни.

Цялата мощност е 28 киловата и 200 вата. Електроенергията е напълно достатъчна, дори остава нещо отгоре, за допълнителни разходи. През първите няколко години поддръжката на съоръжението е близка до нулата. А освен че се използва едно иначе празно пространство, покривът е предпазен от директната слънчева светлина.

продължава>
 

Детска градина в Габрово отваря врати за Дните на пасивната къща

За прояви, с които България ще се включи в международното събитие, разказа Драгомир Цанев, мениджър проекти в ЕнЕфект.

В рамките на Международните дни на пасивната къща от 8-ми до 10-ти ноември вратите на стотици пасивни сгради по света ще бъдат отворени за посетители. У нас събитието ще бъде отбелязано с конференция и посещение на първата публична сграда, проектирана и изпълнена в „пасивен" стандарт - детска градина „Слънце" в Габрово. Форумът ще се проведе на 8 ноември (петък) от 10.00 часа в Ритуалната зала на общината.

продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.