Категория проекти

Реклама


Система Multipor – топлоизолация без компромиси

Система Multipor – топлоизолация без компромиси

Share

Изборът на нов дом най-често е дългосрочна инвестиция, свързана с много компромиси, лишения, колебания и средства. Почти веднага възниква въпросът трябва ли ни допълнителна топлоизолация на дома, каква да бъде тя, така че да се намалят възможно най-много разходите за отопление и охлаждане, но в същото време да създава здравословен микроклимат в помещенията, да бъде сигурна и дълготрайна.

Съществува ли топлоизолация, която да осигурява в едно всички тези характеристики и едновременно с това да бъде лесна за поставяне, независимо от приложението й? От изминалата година отговорът на този въпрос вече е "Да". През 2012 г. в завода на Ксела България в гр. Добрич започна производството на нов за страната ни продукт - минералните топлоизолационни плочи Multipor, които досега се произвеждаха само в Германия. Те се произвеждат от екологично чисти минерални суровини – вар, пясък, цимент и вода.

Система Multipor – топлоизолация без компромиси

Приложението на Multipor е широко – топлоизолационните плочи са подходящи както за външна, така и за вътрешна изолация, особено в случаи, когато се санират паметници на културата и промени по фасадата не трябва да се правят. Изключително подходящи са и при изолация на тавани, напромер тавана на неотопляемо помещение под отопляеми стаи.

Плочите Multipor притежават голяма здравина, устойчивост на натиск и на атмосферни въздействия, не променят с времето нито топлотехническите си свойства, нито размерите си. Благодарение на отличната паропропускливост, плочите Multipor "дишат" и така кондензът и мухълът остават в миналото, а това означава здравословна и комфортна среда в помещенията.

Multipor има отлична топлоизолационна способност и не притежава недостатъците на класическите изолационни материали - EPS, XPS, минерална вата. Плочите Multipor притежават отлично звукопоглъщане, което е особено важно при използването им като изолация на таваните на подземни гаражи или инсталационни помещения.

Друго съществено предимство на новия продукт е това, че при пожар плочите не се възпламеняват и не отделят вредни за човека и околната среда газове. Точните размери, ниското обемно тегло - от 100 до 115 кг/ куб.м - и твърдата повърхност на изолационните плочи Multipor правят тяхното поставяне лесно и бързо. Размерите им са дължина 600 мм и височина 500 мм, като варира само тяхната дебелина в границите между 50 и 200 мм.

Система Multipor – топлоизолация без компромиси

автор:comfort.bg


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.