Категория проекти

Реклама


СГРАДИ БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

СГРАДИ БЕЗ РАЗХОДИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

Share

Технология за отопление на санирани панелни блокове само от слънцето ще представи Институтът за нулево енергийни сгради.

Това ще стане по време на Дните на зелената енергия, които ще се проведат от 2 до 4 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Академията за пасивни къщи ще презентира архитектурни методи за проектиране на такъв тип жилища.

Широка гама оборудване за  намаляване на енергийните разходи в жилищни и обществени сгради ще бъде показана на Международния технически панаир в Пловдив от 30 септември до 5 октомври 2013 година. Зелената енергия отново ще бъде акцент на изложението.

Водеща тема за третото издание на Дните на зелената енергия е намаляването на енергийните разходи на домакинствата и общините. Проблемът ще бъде обсъждан на семинари, презентации, кръгли маси и национална конференция „Зелена икономика - енергия - околна среда - климат". Асоциацията на българските енергийни агенции ще покаже на своя щанд практически решенияза повишаване на енергийната ефективност и за използване на възобновяеми енергийни източници.

Дните на зелената енергия са част от съпътстващата програма на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се състои от 30 септември до 5 октомври. Те се организират от Енергийна агенция-Пловдив.

Санирането на домове и училища, тяхното обзавеждане с пестеливи електроуреди и осветление, икономичният и чист транспорт, екологичното офис оборудване ще бъдат разисквани по време на проявите „Зелени покупки - инструмент за повишаване на енергийната ефективност" (2 октомври) и „Зелено обновяване на сгради" (3 октомври).

Деветата национална конференция, посветена на проблемите на климата, околната среда и зелената икономика, е насочена основно към подобряването на градската среда. Ще бъдат дискутирани сценарии за енергийното развитие на България при различни варианти за изменение на климата, както и възможността да се създават енергийни кооперативи и съвместни енергийни проекти. С кръгла маса „Енергийното развитие на България и общините - накъде?" на 4 октомври ще завършат Дните на зелената енергия. На нея са посветени и много от експозициите на участниците в Есенния панаир в Пловдив. Те предлагат технологии и оборудване за използване на възобновяеми енергийни източници, както и решения за бита.

Котел с коефициент на полезно действие 92%  дебютира на  българския пазар. Той има и втора горивна камера за въглища, дърва и талаш, с чиято помощ работи дори при липса на пелети. Произведен е в Полша, а ще бъде представен от българска фирма.

Отоплителна пейка, подов и стенен конвектор от ново поколение присъстват в експозицията на друга българска фирма. Освен енергоспестяващи, те са и със стилен външен вид, който ги прави естетическо  допълнение към интериора.

Иновативен дизайн отличават и една от световните новости - камина на пелети с въздушна риза, продукт на италианска компания.

Това са част от модерните изделия, които ще видят посетителите на ЕСЕН 2013. На изложението ще се представят фирми от 42 държави. Водещи компании са подготвили експозиции с върхови разработки в областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта, автомобилостроенето.

автор:citybuild.bg


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.