Категория проекти

Реклама


Вътрешна топлоизолация с панели

Вътрешна топлоизолация с панели

Share

Системата за топлоизолация на стени и тавани от вътрешната страна се състои от: АЛФА ГКМ - Топлоизолационни панели, които представляват топлоизолационни плоскости от стабилизиран експандиран пенополистирен МОНОДУР с различни дебелини, каширани с плочи от гипскартон 9.5 мм; АЛФА ФИКС - Специално бързо свързващо Гипсполимерно лепило , за залепване на панелите към стената; АЛФА ФУГА - Специална фугираща смес на гипсполимерна основа, за запълване и оформяне на фугите между панелите.

Вътрешна топлоизолация с панели-1Вътрешна топлоизолация с панели-2Вътрешна топлоизолация с панели-3
С прилагането на системата, освен ликвидиране на предпоставките за образуване на конденз, се постига намаляване на топлинните загуби през ограждащата конструкция с над 50 %, което води до значително снижаване на разходите за отопление/климатизация, както и до подобряване на микроклимата и повишаване на комфорта в изолираните помещения.
ТЕХНОЛОГИЧНИ УКАЗАНИЯ ЗА МОНТАЖ НА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННАТА СИСТЕМА.
1.Подготовка на основата за залепване.
Основата за залепване може да бъде тухлена зидария с мазилка, бетон (панел), шпаклован газбетон или гипсова шпакловка върху мазилката или панела. Основата трябва да е здрава, суха и добре почистена от прах, замърсявания и евентуални маслени петна. Ако основата е боядисвана с латексова или постна боя, тя трябва да се отстрани, или ако не е възможо, да се начука, или добре да се надраска. С тази операция трябва да се открие поне 60% от долния слой - мазилка или шпакловка. Остатъците от прах и парченца се изчистват с четка. Добре е такава основа да се третира и с дълбокопроникващ грунд.
Ако е имало тапети, те се свалят и повърхността се измива добре с мокра кърпа до пълното отстраняване на остатъците от тапетното лепило. Подготовката на основата е много важен етап от монтажа на системата с панели АЛФА ГКМ. Отклоненията в равнинността на основата не трябва да надвишават 5 мм/м\'.

2.Приготвяне на лепилото АЛФА ФИКС.
Сухата лепилна смес АЛФА ФИКС се добавя към вода в тегловно съотношение 2:1, разбърква се добре до постигане на удобна за работа пластична консистенция. Времето за полагане на готовата лепилна смес е от 45 мин до 1 час. Внимание! Да не се добавят каквито и да са други вещества към лепилния състав АЛФА ФИКС !
3.Залепване на топлоизолационните панели АЛФА ГКМ.
При така подготвената основа, лепилото АЛФА ФИКС се нанася върху стената или върху обратната страна на панела с гребен шпакла с размер на зъбите 8-10 мм, или с маламашка, така че след залепването поне 60 % от повърхността на панела да е в контакт чрез лепилото с основата. Топлоизолационните панели АЛФА ГКМ се залепват плътно един до друг върху основата с разминаване на вертикалните фуги между тях. Реденето им започва от долния край на стената нагоре. С  леко притискане и почукване и  с помощта на мастар и нивелир се нивелират в двете направления - хоризонтално и вертикално до постигане на равнинна повърхност. При   монтаж на топлоизолационните панели по хоризонтални и наклонени повърхности, освен залепването, е необходимо и дюбелиране на панелите с 4 бр. дюбели за топлоизолация на всеки панел. Рязането на необходимите по-малки парчета от панелите се извършва лесно с макетен нож по следния начин: прави се срез по повърхността на гипсокартона, а от обратната страна се срязва топлоизолационния слой изцяло до гипсокартона. С лек натиск парчето се отчупва точно по сряза. Разходната норма на лепилото АЛФА ФИКС е в зависимост от равнинността на основата. При нормално гладко основа, и при ползване на 8 мм гребен, разходната норма е около 1 кг/м2. Най-малко  12  часа след залепването топлоизолираната стена е готова за обработка на фугите.
4.Фугиране и шпакловане на фугите между панелите.
При плътно залепване на панелите един до друг, между краищата на гипсокартона се образуват фуги с размер 5 -8 мм. За оформяне на тези фуги, се използва специалната фугираща смес АЛФА ФУГА.
Към сместа се добавя вода и се разбърква до получаването на удобна за работа пластична консистенция. Фугите се запълват плътно с така приготвената смес с помощта на шпакла, След изсъхването на сместа, тя леко се свива навътре във фугата. Шпаклова се отново с малко количество фугираща смес. след окончателно изсъхване, може да се шлайфа леко с фина шкурка.
Така монтираната и обработена система е готова за полагане на интериорна боя, или залепване на тапет. За изпълнение на по-сложни детайли, на разположение са консултантите от фирмата. 1.  Стена - панел или тухла
2.  Гипсополимерно лепило АЛФА ФИКС
3.  Топлоизолационен панел АЛФА ГКМ
4.  Фугираща смес АЛФА ФУГА
5.  Укрепващ алуминиев ъглов профил за ръбовете
6.  Интериорна боя - латекс или тапет.


източник http://www.roof-bg.com

 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.