Категория проекти
Енергийна ефективност


Соларният покрив на Tesla ще струва по-малко от обикновения

 

 

 

Новият продукт излиза в продажба през 2017 г.


Соларни покриви

Соларният покрив, който компанията Tesla представи наскоро, ще струва по-малко от един обикновен, коментира създателят на Tesla Илън Мъск. Новият продукт на производителя на електромобили ще излезе в продажба през 2017 г.

„Соларният покрив всъщност ще струва по-малко от един нормален покрив, без да се взима под внимание стойността на електроенергията ", каза той. "Така че основното твърдение би било, ако искате един покрив, който изглежда по-добре, отколкото един нормален покрив, издържа два пъти по-дълго, разходите са по-малко заради начина, по който генерира електричество? Тогава защо да получите нещо друго?"

продължава>
 

Пасивната къща – ново поколение енергийна ефективност

 

 

 

 

Има ли дом, който да може да се отоплява цяла зима само с един сешоар? Макар и абстрактна, тази идея се доближава особено близо до идеята за „пасивната къща“. Без значение дали става дума за дом, офис или магазин, подобно пространство почти не се нуждае от външна енергия за отопление или охлаждане, а в най-модерния прочит – и от външен водоизточник.

продължава>
 

Уникална система намалява разходите за електроенергия до 8 пъти

 

 

Тя ще бъде представена тази есен на Международния панаир в Пловдив

Тази година по време на Международния технически панаир в Пловдив ще бъде представена за пръв път уникална система, която черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата и така може да намали разходите за електроенергия до 8 пъти.

продължава>
 

Сбогом, EVN! Слагаш соларни керемиди и уволняваш Енергото (ОБНОВЕНА)

 

 

 

 

Руска компания от Aнапа изобретява иноваривни керемиди с фотоклетка. Те са самопочистващи се и са защитени от сняг, градушка, листа и мръсотия. Фирмата вече е започнала производството на соларни керемиди близо до Анапа, а керемидите с вградени слънчеви клетки, монтирани на покрива на къща до града, вече дават първите киловати енергия.

продължава>
 

Пасивна къща в гр. Пловдив, кв. Коматево

 

 

 

Квартал Коматево в гр. Пловдив е с ниско застрояване с фамилни къщи, с обширни слънчеви дворове и гледка към Родопите. Там е разположен един от най-предизвикателните ни проекти, възложен на студиото от младо семейство от гр. Пловдив със съвременни възгледи.

 

Това е модерна еднофамилна пасивна къща с просторна дневна, три спални, две бани, навес за 2 автомобила, сервизни и технически помещения, фитнес и складове. Строителството й съчетава предимствата на стоманобетонната носеща конструкция с леките дървени конструкции, с които имаме вече богат опит за изграждането на цялата външна обвивка. Строителство без компромис с качеството, с най-икономични и в същото време екологични и безвредни материали. Комфортът на обитаване е изключителен, което се осигурява от дизайна на интериорите и на градината, които се сливат напълно през огромните прозорци с южно изложение и гледка към планината.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 1 от 9
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиТози уебсайт използва бисквитки (Cookies). Можете да се съгласите с тях чрез продължаването на разглеждане на уебсайта или чрез натискане на "Разбрах". Повече подробности може да прочетете ТУК.