Категория проекти

Реклама


Уникална система намалява разходите за електроенергия до 8 пъти

Уникална система намалява разходите за електроенергия до 8 пъти

Share

 

 

Тя ще бъде представена тази есен на Международния панаир в Пловдив

Тази година по време на Международния технически панаир в Пловдив ще бъде представена за пръв път уникална система, която черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата и така може да намали разходите за електроенергия до 8 пъти.

 

Системата PolarSol осигурява целогодишно затопляне, охлаждане и гореща вода, черпейки енергия от възобновяеми източници. Загубата на топлина е минимална, тъй като се прилага слънчево-въздушен топлоприемник, който е единствен в света.


Иновацията може да бъде използвана както в промишлени, жилищни и обществени сгради, така и в селскостопански. Инсталацията произвежда най-евтината енергия и е екологично чиста, коментират изложителите от фирма „Хибридни енергоспестяващи системи”, пише в. „Труд”.

Тя е част от специализираната изложба „Енеко” и е изобретена от финландската компания PolarSol. Изобретението ще бъде изложено на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври.


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.