Категория проекти

Реклама


Умен слънчоглед в градината

Умен слънчоглед в градината

Share

 

 

 

Соларната система, която вече е и на българския пазар, се събужда преди вас, засичайки първия лъч от слънцето, и в същия миг започва да генерира енергия.

Идеята за „зелен ток" вълнува ума на всеки иноватор, изобретател, еколог, учен и всеки, отдаден на мечтата за бъдеще с по-благоприятна и независима среда на живот. Преобразуването на светлина в електроенергия, чрез умна, ефективна, иновативна, мощна, високотехнологична и портативна система, отнема само четири години на откривателите на Smartflower - от раждането на проекта, разработката до пускането му в експолатация.

През 2014, вдъхновени от формата и устройството на слънчогледа, австрийците Александър, Петер и Кристоф дават на света първата соларна система всичко-в-едно, която днес, месеци по-късно, захранва с еко енергия над 200 домакинства. „Искаме да направим независими градове, общества и компании, да ги освободим от натоварването на нарастващите енергийни разходи до най-висока възможна степен", споделят създателите.

соларен слънчоглед

Инсталирането на Smartflower POP отнема само час. Всичко, което трябва да направите, е да го монтирате, включите и настроите, и вече имате екологична енергия, захранваща дома. Той се събужда преди вас, засичайки първия лъч от слънцето и в същия миг започва да генерира енергия.

Вдъхновен от природата, досущ като цвете, Smartflower автоматично разтваря своите соларни листа с площ от 18м2, образувайки перфектен кръг. Системата се контролира напълно астрономически в две равнини, поддържайки винаги оптимален ъгъл от 90о спрямо слънцето, докато конвенционалните покривни соларни и фотоволтаични инсталации са монтирани статично и така са под оптимален ъгъл спрямо слънцето за много кратък период от време през деня. А и почти никога или изобщо не са под подходящ ъгъл, поради спецификата на покрива на къщата.

соларен слънчоглед

соларен слънчоглед

соларен слънчоглед

Движейки се в две равнини, умното цвете умее автоматично да засича движението на слънцето, дори когато то е скрито от облаци, следейки го плавно, като така увеличава производителността си на електроенергия с 40%, в сравнение със статичните соларни системи. Това се дължи именно на уникалната функция за Интелигентно астрономическо следене.

Постоянната продуктивност през продължителността на деня доставя по-ефективна употреба на генерираната енергия. Smartflower POP достига степен на оползотворяване на генерираната енергия от около 60%, което представлява значително подобрение спрямо сравним соларен панел за монтаж на покрив, който достига едва около 30%.

Smartflower се включва по-рано с идеята да произведе точното количество енергия, което ви е необходимо. Той постоянно поддържа снабдяването с електрическа енергия и дори използва енергията от последните слънчеви лъчи достатъчно ефективно, за да покрие вашите нужди през ранните часове на вечерта. След залеза на слъцето цветето се затваря и прибира.

соларен слънчоглед

Освен всичко това, Smartflower POP лесно премахва прах или сняг от соларните си панели всеки ден, като ги сгъва и разгъва, благодарение на специални патентовани четки на гърба на всяко листо. Особено впечатляващ е режимът на интелигентно охлаждане, където панелите (листата) се поддържат с 10 до 20оС по-охладени от панелите за покрив отново с цел - производство на електроенергия с 5 до 10% повече.

Друго невероятно качество на цветето е, че чрез ветромер постоянно регистрира скоростта на вятъра. При ветрове със скорост от 54 км/ч, SmartFlower POP автоматично затяга панелите си в безопасно хоризонтално положение, а при скорост от 63 км/ч се прибират изцяло. Когато ветровете намалеят, системата се разлиства отново към позиция за призводство на електроенергия, напълно автоматично.

соларен слънчоглед

Фотоволтаичната система с 25 години гаранция и с възможност за акумулатор може да бъде инсталирана на всяко едно открито пространство, където не пада сянка. В зависимост от региона, то генерира между 3 400 и 6 200 киловатчаса годишно, което напълно покрива средната консумация на едно домакинство в централна Европа.

1 час работа за Smartflower POPсе равнява на: приготвяне на най-вкусната лазаня на света, 15 часа с вашите любими филми, предавания или новини, 101 пълни зареждания на смартфона ви, 182 часа релакс и четене на LED осветление.

1 ден работа за Smartflower POP се равнява на: 3 пуснати климатика - за един слънчев ден и приятни температури в цялата къща, 6 пускания на сушилнята, 6 пъти изпичане на най-хрупкавия хляб, 7 горещи душа - с непрекъснат поток от бойлера, 17 зареждания на пералнята, варене на 50 чаши чай, 100 km природосъобразно каране на електрическата ви кола.

1 година работа за SmartFlower POP се равнява на: 4 000 kWh електричество - средната пълна консумация в едно европейско домакинство за 1 година.

Ема Димитрова

източник:citybuild.bg


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.