Категория проекти

Реклама


8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Share

Зелените покриви, или иначе казано покривите, покрити с растения, имат няколко предимства в сравнение с обикновените както от екологична, така и от финансова гледна точка. Те абсорбират дъждовната вода, осигуряват добра изолация и намаляват температурата на вътрешните пространства. Освен това, както всички знаем, растенията преобразуват въглеродния двуокис в кислород, осигурявайки ви една полезна среда за живот. Има много вдъхновяващи проекти на къщи със зелен покрив, а ето и някои от най-впечатляващите.


Модерна къща със зелен покрив в Полша

къщи със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Къщата е завършена през 2007 г. и има площ от 180 кв.м. Собствениците пожелали съвременен дом, който да се вписва в пейзажа наоколо, и от който да могат да се наслаждават на красотата на местната природа. Архитектите се опитали да постигнат това, изграждайки зелен покрив с оригинален дизайн.


Къща със зелен покрив в Сингапур

къщи със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Тази къща изглежда като къщата на мечтите за много хора. Интересното при нея е, че всеки етаж е частично покрит със зелен покрив и гледана отгоре сградата прилича на многоетажна градина. Тъй като е построена твърде близо до други имоти, архитектите са решили да изградят солидни стени около къщата, за да осигурят уединеност за обитателите.


Каменна къща във Виетнам

къщи със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Тази къща със зелен покрив впечатлява с необичайния си дизайн и форма. Изградена изцяло от камък, тя създава впечатление за старинна сграда, а изобилието от зеленина я превръща в естествена част от пейзажа.


Къща с органична форма и зелен покрив в Япония

къщи със зелен покрив

Формата на тази луксозна вила на японското крайбрежие предпазва вътрешните открити пространства от силните ветрове. Зеленият покрив се слива с вътрешния двор, образувайки приятна зона за почивка на открито.


Къща за гости от транспортни контейнери със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Не само луксозните къщи могат да се похвалят със зелен покрив и доказателството за това е тази мини къща за гости, изградена от транспортни контейнери. Жилището е снабдено с отоплителна система и климатик, но тъй като изолацията е проблем, архитектите са решили да добавят зелен покрив, който регулира вътрешната температура и придава органичен вид на конструкцията.


Колиби със зелен покрив в Калифорния

къщи със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Двете колиби със зелен покрив всъщност са част от доста по-голям имот и служат като работно ателие и студио за йога. Очарователните постройки са разположени сред дърветата и предлагат спокойствие и уединеност на собствениците.


Вила със зелен покрив в Коста Рика

къщи със зелен покрив

къщи със зелен покрив

Тази луксозна вила се намира в Коста Рика и разполага с 3 спални и две и половина бани. От зеления покрив на къщата се разкриват великолепни гледки към Тихия океан и близките планини. Вилата може да се наема целогодишно, така че, ако разполагате с достатъчно средства, бихте могли да се насладите на нейния модерен дизайн и зелен покрив.


Нестандартна вила в швейцарските Алпи

къщи със зелен покрив

Повечето съвременни къщи имат семпъл дизайн, фокусиран върху функционалността, но не и тази. Тази внушителна структура има зашеметяващ дизайн, предлагащ няколко различни гледки към околността. Трите нива на къщата са разположени в динамична композиция, като всяко едно се различава коренно от другите две по форма и разположение.


Източник: homedit.com


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.