Категория проекти

Реклама


"Тирлин Лукс" – нов модерен жилищен комплекс до река Марица в Пловдив

"Тирлин Лукс" – нов модерен жилищен комплекс до река Марица в Пловдив

Share

 

 

 

Комплексът включва жилища, търговска зона, хотел с ресторант, подземен гараж и СПА център

Комплексът включва жилища, търговска зона, хотел с ресторант, подземен гараж и СПА център
Фотограф: Строителство Градът

Нов многофункционален комплекс с уникална гледка към река Марица и тепетата изгражда в Пловдив строителна компания "Тирлин". Смесената сграда включва просторни жилища, търговска зона, хотел с ресторант, подземен гараж, СПА и фитнес център. Застрояването е с кота корниз 27 м, с един подземен и 11 надземни етажа, с обща РЗП 25 234 кв.м.

Комплексът, наречен "Тирлин Лукс", заема ъглов парцел на бул. "Марица-север", непосредствено до моста на бул. "В. Априлов", срещу Университета по хранителни технологии.

Проектът
е разработен от екип на "Арконт-А" с водещи проектанти арх. Илко Николов и арх. Стоян Тодоров.
Надземната част на комплекса се състои от седем отделни секции – шест (А, Б, В, Г, Д и Е) предимно жилищни и една (Ж) хотел на пет етажа. Ъгловата секция Г е проектирана с луксозни по площ и изпълнение апартаменти.
Сградният комплекс е проектиран с активен партер - магазини, СПА и фитнес център, както и ресторант към хотела.
В сутерена са разположени подземни гаражи, складови помещения за живущите, абонатни станции, хидрофор и ГРТ. Достъпът към подземното ниво се осъществява чрез две отделни еднопосочни рампи за вход (откъм ул. "Порто Лагос") и изход (към бул. "Марица-север").
Обособен е вътрешен двор с открити паркоместа за обслужване на хотелската част и допълнителни паркоместа за живущите. Той е частично покрит със стоманобетонна конструкция, върху която се изгражда вътрешен озеленен двор (тип "зелен покрив"). Тази зелена площ е достъпна само за обитателите на комплекса чрез изходи от кота +3.40 м и пасарелки. Едноетажният стъклен обем на СПА и фитнес центъра (зад секции А, Б и В) е също с озеленен покрив.
Озеленяване се предвижда и на плоския покрив на хотелската секция, който ще служи за релаксация на гостите на хотела, обясни арх. Стоян Тодоров.

Строителството
на комплекса се изпълнява с качествени материали, осигуряващи висок комфорт на обитаване, посочи инж. Саркис Гарабедян, изп. директор на "Тирлин" АД. Външните ограждащи стени са от керамични блокчета тип POROTHERM 25 N+F на фирма "Винербергер", частично изградени и от стоманобетонни елементи, с дебелина 25 см, а вътрешните преградни стени са от керамични блокчета тип POROTHERM 12 N+F с  дебелина 12 см.
За постигане на висока енергийна ефективност на сградата фасадите се облицоват с интегрирана топлоизолационна система Baumit StarTherm. Жилищните етажи са с PVC петкамерна дограма с прекъснат термомост и двоен стъклопакет, а общественият партер – с витрини от алуминиев профил с прекъснат термомост и двоен стъклопакет.
Хидроизолацията на покрива е хоризонтална двупластова, отговаряща на изискуемия клас при излагане на външен огън Broof (t4). Основите са с двупластова хидроизолация на газопламъчен монтаж.  
За постигане на добър микроклимат в помещенията е предвидено централизирано отопление от обща абонатна станция (ТЕЦ) и инверторни климатични сплит системи за охлаждане на отделните жилища и търговско-обслужващи обекти. Външните тела декоративно се затварят с алуминиева жалузийна решетка по цялата височина на сградата.
Вертикалната комуникация в отделните секции ще се осъществява с луксозен тип енергийно ефективни асансьори.


Инж. Саркис Гарабедян, изпълнителен директор на "Тирлин" АД:
Строителството ще се реализира на 7 етапа

Инж. Гарабедян, какви срокове си поставяте за реализацията на този мащабен проект?
- Строителството ще се реализира поетапно, по секции. Планирали сме около 18-20 месеца за завършване на всяка от 7-те секции
Стартирахме тази пролет с най-малката жилищна секция В - с 19 апартамента. В момента изпълнението на грубия строеж е до трети етаж. През август започваме изграждането на най-голямата секция Г – със ЗП 340 кв.м и 39 просторни апартамента. Последният етап включва строежа на пететажният хотел, който ще е на мястото на сегашния ресторант "Тирлин".

Какъв е подходът ви за създаване на оптимално комфортна среда за обитаване?
- Съгласно устройствения план парцелът е с отреждане за смесено застрояване. Затова решихме към чисто жилищните функции на сградата да прибавим търговска част, СПА и фитнес център, за да предложим на обитателите повече удобства.
Всички жилищни секции са с южно изложение, с панорамна гледка към река Марица и града.
Едноетажният обем на СПА центъра е ситуиран във вътрешния двор пред три секции.
Освен подземния гараж сме предвидили и открити паркоместа. Допълнителни паркоместа ще могат да се ползват и в новоизградения етажен паркинг към многофункционалния ни комплекс на бул. "Марица-север" №27. Комплексът ще е с богато озеленяване.
Залагаме на качественото строителство, изпълнено с материали и системи от доказани производители.

През последните "кризисни" години търсенето беше насочено към маломерни апартаменти. Забелязвате ли промени в предпочитанията на купувачите?
- Спор няма, че се възроди продажбата на жилища на зелено. Отсега имаме засилен интерес към комплекс "Тирлин Лукс", особено към мансардните апартаменти.
През годините ние се наложихме като строител, който държи на качеството, и хората ни имат доверие, което спомага за бързата пазарна реализация на нашите жилища. От друга страна, голямото предимство на комплекса е неговото местоположение – до брега на река Марица,  така да се каже, на първа линия, което засилва интереса на купувачите.
Определено вече се търсят три- и четиристайни апартаменти. В нашия проект жилищата са от 77 до 180 кв.м, с просторни дневни и спални. Светлата височина на жилищните етажи е 260 см таван, на търговската част - 286 см до окачен таван, а на подземния гараж - 240 см.
Осигурен е професионален фасилити мениджмънт на комплекса и видеонаблюдение.


Обект Многофункционален комплекс "Тирлин Лукс", бул. "Марица-север", Пловдив
Инвеститор "Тирлин Лукс" ООД, гр. Пловдив
Изпълнител "Тирлин" АД, гр. Пловдив
Проектант "Арконт-А", гр. Пловдив - арх. Илко Николов и арх. Стоян Тодоров
Площ имот 3437 кв.м
ЗП 2471.25 кв.м
РЗП 25 234.38 кв.м
Етап       Строителство на секция В

автор:gradat.bg


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.