Архитектурни идеи за къщи и вили


Ясни са победителите в конкурса „Фасада Ceresit“ 2014

Надпреварата за креативен дизайн на топлоизолационна система е нов европейски конкурс за всички професионални архитекти.

Конкурсът е платформа за създаване, използване, обмен и отличаване на творческите приложения на топлоизолационните материали Ceresit. Победителите в локалния конкурс бяха отличени от „Хенкел България" на специална церемония в хотел Кемпински през ноември. Победителите в трите категории от България са:

 

фасада на годината

Категория Жилищни сгради до 5 апартамента

Арх. Свилен Белберов и арх. Петър Попдимитров

Еднофамилна къща в кв. „Горубляне"

В момента арх. Попдимитров работи като управител в „П+Архитекти" ООД - изцяло ориентирана към инвестиционно проектиране и устройствено планиране, а арх. Белберов е управител в „МаксБокс" ООД, водеща в областта на архитектурния дизайн.·Всеки от тях има участие в редица проекти и реализации на еднофамилни жилищни сгради, жилищни блокове, хотели, промишлени и търговски сгради. Обекти с по-голямо обществено и социално значение са проект и реализация на пространственото оформление на Метростанция „Жолио Кюри"; проект за Обществено-търговски център в Габрово; понастоящем - работа върху проект за Хотелски комплекс в кв. "Дружба", София.

Използвани продукти Ceresit: система за топлоизолация Ceresit Ceretherm Visage (лепило-шпакловка за топлоизолация CT 85, EPS CT 315, фибростъклена мрежа CT 325, грундираща боя CT 16, силикат-силиконова мазилка CT 174, Visage ефект дърво)

продължава>
 

Къща в Харманли спечели „Фасада на сезона – ЕСЕН 2014”

Еднофамилната къща на ул. "Васил Левски" 76 се класира на челно място в конкурса на "Баумит" със 147 гласа на журито от общо 263 гласували.

Заявител в конкурса и инвеститор на къщата е Динко Христов, а проектант е арх. Димитър Стоев. Използваните материали за създаването на фасадата са Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силиконова мазилка.

къща в Харманли

продължава>
 

По-високите етажи на Пловдив: Предприемачи и архитекти се изнасят на покривите

По-високите етажи на Пловдив: Предприемачи и архитекти се изнасят на покривите

Това все още не е тенденция, но за изявена масовост към подобни предпочитания алармираха първо строителните фирми. От най-неглижираните и най-евтините преди,  жилищата на последните етажи от известно време се запазват с предимство първо от инвеститора на сградата или от негов много близък родственик. Предпочитанията си към подобни пространства заявяват и не малка част от архитектите на града. Затова и най-новите сгради в Пловдив вече не завършват с натрупани една върху друга причудливи скосени мансарди, а се окичват с по едно или две жилища, с огромни покривни тераси.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 43 от 52
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.