Категория проекти


Архитектурни идеи за къщи и вили


"Капитал форт" е новата най-висока сграда в София

 София има нова най-висока сграда. Това е офис зданието "Капитал форт", чието строителство вече приключва. Сградата се издига на 126 метра височина на бул. "Цариградско шосе" и надминава досегашния рекордьор на столицата - хотел "Родина", който е висок 104 метра.
"Капитал форт" е една от знаковите сгради, които се забелязват още с влизането в София по бул. "Цариградско шосе". Високото здание с елегантна архитектурна визия оформя югоизточния вход на столицата и внася нов импулс в ритъма на оживения булевард.

продължава>
 

2 Oaks House на OBIA

Къщата е един от деветте български проекта, които се състезават за архитектурните награди "МИЙС ВАН ДЕР РОЕ" 2015.

къща във витоша

продължава>
 

В Саудитска Арабия започва строежът на 1007-метровия небостъргач

Започна монтирането на първите строителни кранове, които ще строят първата в света сграда с височина над 1000 метра. Строителството на небостъргача Kingdom Tower в град Джeда в Саудитска Арабия започна по-рано през тази година, припомня vertikal.net. Най-високата сграда в света в момента е небостъргачът Burj Khalifa в Дубай.

tower 2

Покрай основите на Kingdom Tower в момента се поставят шест повдигащи се стрелови крана, които ще се използват при строителството на сградата. Част от крановете са на германската фирма Liebherr. Очаква се те да могат да повдигат строителни елементи с максимална тежест от 11-12 тона. Те ще бъдат закрепени от външната страна на сградата на няколко конзолни платформи. По всяка вероятност по време на строителството един от крановете ще постави нов рекорд в строителния бизнес – в процеса на строителството той ще се намира на над 1000 метра височина. Вероятно към него се очаква да бъде монтиран и асансьор за придвижване на оператора на крана.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 43 от 53
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.