Архитектурни идеи за къщи и вили


2 Oaks House на OBIA

Къщата е един от деветте български проекта, които се състезават за архитектурните награди "МИЙС ВАН ДЕР РОЕ" 2015.

къща във витоша

продължава>
 

В Саудитска Арабия започва строежът на 1007-метровия небостъргач

Започна монтирането на първите строителни кранове, които ще строят първата в света сграда с височина над 1000 метра. Строителството на небостъргача Kingdom Tower в град Джeда в Саудитска Арабия започна по-рано през тази година, припомня vertikal.net. Най-високата сграда в света в момента е небостъргачът Burj Khalifa в Дубай.

tower 2

Покрай основите на Kingdom Tower в момента се поставят шест повдигащи се стрелови крана, които ще се използват при строителството на сградата. Част от крановете са на германската фирма Liebherr. Очаква се те да могат да повдигат строителни елементи с максимална тежест от 11-12 тона. Те ще бъдат закрепени от външната страна на сградата на няколко конзолни платформи. По всяка вероятност по време на строителството един от крановете ще постави нов рекорд в строителния бизнес – в процеса на строителството той ще се намира на над 1000 метра височина. Вероятно към него се очаква да бъде монтиран и асансьор за придвижване на оператора на крана.

продължава>
 

За първи път в Пловдив: Строят многофункционална сграда с озеленена фасада

Четириетажен паркинг, СПА с басейн и закрита зала за 1700 посетители с огромно спортно поле са само част от атракциите в обекта

Многофункционална сграда в пловдив

Снимка: Нетрадиционно решената обществена сграда ще заема площ 18 000 кв. м

Строителството на нова, нетрадиционно решена обществена сграда, с разгъната застроена площ 18 000 кв. м ще стартира след дни. Атрактивният обект, който ще има две подземни нива и три надземни е разположен на две улици. Автомобилният вход е от ул. “Тракия”, а изходът от ул. “Филип Македонски”. В зоната на откритите гаражи фасадата е изработена от видим щампован бетон, а от там нагоре - с топлоизолирана  каменна вата като структурна вентилируема фасада в дървесен цвят. От към двете улици е предвидено динамично фасадно озеленяване, съвместно с евакуационни стълби.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 41 от 51
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.