Категория проекти

Реклама


Архитектурни идеи за къщи и вили


11 ваканционни къщи с уникално разположение

Когато става въпрос за ваканционна къща, всички ще се съгласят, че най-важно е разположението. Ето защо върховете на скалите се превръщат в неустоим терен, върху който се изграждат едни от най-предизвикателните съвременни къщи.


Къща, висяща над океана

11 ваканционни къщи с уникално разположение

Тази къща все още е на етап проект и предстои да бъде изградена във Виктория, Австралия. Тя представлява естествено разширение на скалата, на която ще се изгради. Входната зона включва навес, разположен на най-горното ниво, а от всяко помещение се разкрива спираща дъха гледка към океана.

продължава>
 

Къща от слама правят в пернишкото село Кладница

Младо семейство от София вече е вдигнало покрива на една от малкото „пасивни къщи" в България.

Един ТИР с 450 бали слама са били нужни за дома на Веселин Москов, който за десет седмици е изграден до предстоящата замазка с глина. Пред "Дарик" собственикът разказа, че това строителство е с 30-40 процента по-евтино от монолитното, като домовете, направени от слама, са енергоспестяващи и с много нисък въглероден отпечатък. Според собственика има още една такава къща в село Хотница, построена от двама англичани. Тя обаче е по-ниска и малка, защото използва друг метод, без дървена конструкция.

къща от слама в България

продължава>
 

Къща в гората с 360-градусова гледка

Тази къща е разположена на върха на хълм, във вилна зона в Япония. Архитектите решили да я проектират така, че от интериора на къщата да се разкриват гледки към четирите посоки. Къщата е разделена на четири зони, всяка от които изградена на различно ниво от останалите и със самостоятелен покрив.

Къща в гората с 360-градусова гледка

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 48 от 55
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.