Категория проекти


Архитектурни идеи за къщи и вили


По-високите етажи на Пловдив: Предприемачи и архитекти се изнасят на покривите

По-високите етажи на Пловдив: Предприемачи и архитекти се изнасят на покривите

Това все още не е тенденция, но за изявена масовост към подобни предпочитания алармираха първо строителните фирми. От най-неглижираните и най-евтините преди,  жилищата на последните етажи от известно време се запазват с предимство първо от инвеститора на сградата или от негов много близък родственик. Предпочитанията си към подобни пространства заявяват и не малка част от архитектите на града. Затова и най-новите сгради в Пловдив вече не завършват с натрупани една върху друга причудливи скосени мансарди, а се окичват с по едно или две жилища, с огромни покривни тераси.

продължава>
 

Модерна къща в тихата част на Драгалевци

Тя е с дизайнерски решения и е изпълнена с най-съвременни материали. 

Къща в драгалевци

Къщата е с разгъната площ 550 кв.м., разположени на равен терен от 1400 кв.м., в една от най-тихите части на кв. „Драгалевци". От панорамните й френски прозорци се разкриват невероятно гледки към Витоша, поради прекрасното й разположения в големия озеленен двор. Разлятата и модерна форма предлага две нива, разделени с независими подходи.

продължава>
 

Ултрамодерна къща във формата на хамбар

 

къща хамбар - преустройство

 

Инвеститорите в тази интересна къща в Тичи (Полша) са търсили тя да бъде отворена към градината на юг, да бъде просторна и удобна. За да постигнат това, архитектите от студио RS+ физически разделят сградата на две функционално различни части, които се различават и в използваните материали.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 45 от 53
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.