Категория проекти


Реклама


Проект на къща „Ева“ 105 м2

Проект на къща „Ева“ 105 м2

Share


 

фирма: "Комфортен Дом"

гр. София, ул. Блага Димитрова 33

тел: 0887 37 67 11

тел: 02/494 32 39

автор: comfortendom.com

Идеен проект на къща „Ева“ 105 м2

Представяме Ви идеен проект на едноетажна къща „Ева“ 105 кв.м. Къщата може да бъде изпълнена по монолитен способ и нискоенергийна къща със скелетно-гредова носеща конструкция. Изпълнението е в традиционен стил за разлика от вътрешното разпределение целящо осигуряването на оптимален комфорт на живущите в къщата. Показателни за това са отделната баня и тоалетна както и самостоятелно обособената кухня от 10, 20 кв.м. Всекидневната с трапезария също е с доста прилични размери от 30,46 м2. В случая е направен малък компромис със трите спални, които са от порядъка на 10 кв.м. за сметка на голямото антре и допълнителното сервизно помещение. Но все пак това разпределение е примерно и то може да бъде променяно според клиентските предпочитания.

 Идеен проект на къща „Ева“ 105 м2
Покривът е двускатен, което е особено практично с оглед дълговечността на покривната конструкция. За покривно покритие са предвидени нормални керамични керемиди, които осигуряват дълготрайна защита. Препоръчаните от Нас марки керемиди са: Брамак серия Протектор с 30 години гаранция, керамични керемиди с марка „Тондах“ също с дългосрочна гаранция. За ниската ценова серия препоръчваме изпълнение с керамични керемиди марка „Младост“.

 Разпределение на къща „Ева“ 105 м2
Фасадата на къщата в случая е завършена със силиконова мазилка, а като ъглите са подчертани с напречно отсичане. Архитектурната уникалност на къщата придава умелото съчетание на мазилката с каменните декоративни фасадни елементи. Капаците на прозорците и вратите освен защитната си функция допринасят за цялостната завършеност на фасадата. Съществуват различни начини за завършване като препоръчаните от Нас са:

1. Вентилирана фасада и изолация с каменна вата 100 мм.
2. Фасада тип „Board and batten“ и изолация от каменна вата мин 50 мм.
3. Завършване на фасада с дървена ламперия 200х20мм. и изолация с каменна вата мин 50 мм.
4. Завършване на фасада със сайдинг и изолация с каменна вата мин 50 мм.
За да бъде постигнато максимално ниво на енергоефективност е необходимо да бъдат вложени качествени изолационни материали в строителния процес като общата дебелина на изолацията варира между 150 и 300 мм. в зависимост от избраният от Вас вариант


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки