Категория проекти

Реклама


Качествените съвременни жилищни сгради

Качествените съвременни жилищни сгради

Share
Тенденция в жилищното строителство

Фотограф: СГ

Все по-ясно изразено е търсенето на нови качествени жилища, вече се активизират и строителните предприемачи. Растящият брой разрешителни за строеж в столицата започна да се превръща в бързо изграждащи се проекти и през 2014 г. търсенето изпреварва предлагането с тенденцията от последните 2 години. Недостигът на завършен качествен продукт отново връща интереса към проекти на зелено. Благоприятните оферти по ипотечните кредити допринасят за увеличението на броя сделки и броят на вписаните ипотеки за първото тримесечие е нараснал с 41% спрямо същия период на 2014 г.

Основните предпочитания на клиентите не се променят във времето - район, функционално разпределение и добро съотношение цена/качество, паркомясто, зелени площи, детски площадки и места за отдих, бърз достъп до ключови артерии, обкръжаваща и социална среда и усещане за простор.
Всички тези фактори определят въпросите какви да бъдат новите жилищни проекти - многофамилни сгради, затворени комплекси и индивидуални къщи, и определят изискванията към целия строително-инвестиционен процес - проектиране в отговор на най-новите потребности, строителство с използване на модерни материали, енергийна ефективност на експлоатацията и управление на сградите.
автор:gradat.bg

 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.