Категория проекти

Реклама


Високотехнологична къща с ефектна архитектура се строи край София

Високотехнологична къща с ефектна архитектура се строи край София

Share

 

 

 

Високотехнологична къща край София
Фотограф: OBIAS House се изгражда край София по проект на архитектурното студио OBIA. Къщата се отличава не само с модернистична визия, но и с високотехнологични решения, които я превръщат в екологична и интелигентна сграда. Тя е проектирана в хармония със заобикалящата я природа, която прониква и в интериора на дома.

 

S House се простира на 295 кв. м. РЗП и в момента е на етап груб строеж. Изпълнението е поверено на "Омния контракторс" ООД.

Къщата е разположена в северозападната част на терена, като всички основни помещения имат изложение изток – юг. Тя се състои от два надземни етажа и едно ниво с полуподземна и подземна част.

Високотехнологична къща край София
Фотограф: OBIA


Една от основните цели на проекта е възможността за максимална отвореност към двора и към Витоша на юг. В тази връзка фасадите на ниво партер и първи етаж са с големи отваряеми витрини, позволяващи навлизане на дворното пространство в интериора.

 Предвидено е изграждането на BMS система за автоматизация и контрол на всички сградни инсталации. Тя позволява централизирано дистанционно и "on-line" управление. Така сградата се превръща във модерен, рационален, високотехнологичен дом.

Високотехнологична къща край София
Фотограф: OBIA

 За нуждите на отоплителната инсталация и за топлата вода са предвидени комбинирана система от термопомпа тип въздух - вода и слънчеви колектори на плоския покрив над спалния етаж. Отоплението е нискотемпературно, подово – позволяващо максимална равномерност и комфорт.

ВиК системата е изградена с цел постигане на комфорт при ефективно използване на водните ресурси. Дъждовната вода от покривите се отвежда с изолирани водосточни тръби, интегрирани във фасадната конструкция. Тази вода ще се събира в резервоар и ще се използва за напояване на дворното пространство.

Източник:


 
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзки

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.